Тирове задръстиха Хемус“ заради ремонта на два тунела. Топли дол“ и

...
Тирове задръстиха Хемус“ заради ремонта на два тунела. Топли дол“ и
Коментари Харесай

Тирове задръстиха „Хемус“ заради ремонта на два тунела

Тирове задръстиха „ Хемус “ поради ремонта на два тунела. „ Топли дол “ и „ Правешки ханове “ са на половина проходими. Трафикът в тази част на автомагистрала „ Хемус “ ще е усложнен до идното лято.

Очаквано автомагистрала „ Хемус “ в Софийска област се трансформира в тестване за нервите на водачите. Току-що почналите съществени поправки на тунелите „ Правешки ханове “ и „ Топли Дол “ към този момент основават тапи.

Опашки от тирове чакат реда си да преминат през „ стесненията “ – и двата тунела остават проходими, само че трафикът в посока Варна е ориентиран в тръбата към Варна, с цел да вървят строителните работи. Скоростта е лимитирана до 50 км в час.

„ Тапите “ ще останат до юли следващата година, когато се планува да завърши реновирането на тръбите в едната посока. После ще стартират и главните поправки на тръбите в направление София.

От АПИ обясниха, че строителните работи са неотложни – това ще са първите съществени поправки на двата тунела, откогато са издигнати преди към 40 години.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР